.


.

Portadeta

Portadeta

.

.
.
.

.

.

dijous, 9 de març de 2023

"La Bella Vella Quaresma". El nostre cartell de Setmana Santa pel 2023

 La Vall d'Albaida, a dijous nou de març de 2023.


Heus ací el cartell que per anunciar la Setmana Santa de 2023 hem realitzat Juanjo Alcaide i un servidor, Sergi Carrasca. Des d'ara serà la imatge d'aquest humil blog per tot allò que puga escriure's o editar-se des d'aquesta casa i per commemorar la nostra celebració quaresmal, passional i pasqual.

És evident. Hem volgut fer un homenatge a l'estimadíssima Vella Quaresma, el calendari que des de Dimecres de Cendra fins la nit de la Pasqua Florida va avisant, peuet a peuet, les setmanes que resten perquè hi arribe l'adveniment de les vacances per aquells pagans i passadors que volen seguir la tradició i el moment de la Resurrecció cristològica pels fidels practicants o menys. L'ha retratada Juanjo amb els peus al lloc, però ja bruta, doblegada i gastada, carregada de tot aquell mal que diuen que arreplega de les cases per fer net quan en la nit ditxosa del seu final, és cremada. D'ací el foc simbòlic que la corona.


Duc més de vint anys dibuixant una Quaresma darrere l'altra per a la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent. Molt gojosament, l'han escampada als centres educatius valldalbaidins i, gràcies a les xarxes, l'hem arribat a veure treballada a indrets insospitats. I cremada a tants d'altres. Ja veus, de la Vall de la Terra Blanca al món sencer... I enguany, l'he volguda, l'hem volguda, carn i entre nosaltres. Anunci de la Setmana Santa que ella avisa i tanca amb la seua arribada i la seua partida.

Esperem que vos agrade. El color negre el volem també com homenatge a la Soledat ontinyentina que tant ha arribat a estimar-se la dama que ens furta les graelles després del Carnestoltes... Per cert, a veure si li trobeu l'abadejo sec que tant la caracteritza... 

I ara, a seguir, que tot es renovella i tot cal tornar-ho a viure...