.


c

c

.

"Núvol negre, núvol blanc/ les cabòries se me'n van
amb vosaltres, cel enllà./ Si em tornessin a venir,
desfeu-les en llagrimetes/ i ruixeu tot el camí".

Núvols. Joana Raspall.

.

.
.
.

.

.

dimecres, 27 de febrer de 2019

Benvinguda sigues, Vella Quaresma de 2019!
Ontinyent, a dimecres vint-i-set de febrer de 2019. Vespra de Carnestoltes.La Quaresma, qui ho diria!, vol ser d’una confraria.
Sense dubte, s’ha apuntant per ser de la Soledat!
I ara que ja és confraressa sembla que té molta pressa
perquè arribe el temps, amb ganes, del dejú de les campanes.
Pel Silenci té il·lusió, i li fa molta emoció
repartir els caramels, però arribarà pels pèls!
Ja li ho diuen les ratetes, que no poden estar quietes...
“_Quan eixirem del forat, a tu ja t’hauran cremat!
La xicalla et pintarà i després retallarà,
i en estar encara tendra, i sent Dimecres de Cendra,
t’enganxen al finestral, un fet ben tradicional.
I els dissabtes (el temps vola!), o els divendres a l’escola,
van tallant-te les potetes tot comptant les setmanetes
que falten (ves quina història) pel Dissabte de la Glòria.
Els Panderos correran i a tu bé et socarraran...!”.
La Quaresma riu que riu, sap que com serà caliu
enmig d’una bona festa, vol muntar la bona gresca
i ha dit al Germà Major que li deixe, quin honor,
sonar fort la gran matraca... Visca la Vella carraca!


Aquests són els versos que he ratllat fa pocs dies per tal d'acompanyar la imatge de la Vella Quaresma de 2019. Moltes gràcies, de nou, a la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent, per editar-la, i per estimar-se-la tant. La Soledat la repartirà per tot el seu poble, als centres educatius, i nosaltres, des d'ací mateix, comencem a escampar-la pel món, ben il·lusionats tot imaginant on arribarà enguany...

Com sempre, vaig recabar idees entre els confrarets de la Soledat, que enguany es van inclinar perquè anara vestida com els confrares, però perquè caberen tantes potes, el faldó caldria que fóra la mateixa caputxa dels portadors de la Mare de Déu, de tan ampla com caldria que fos... I sí que és ampla, sí... A més de recollir l'únic peuet que s'ha repetit des de fa vora vint anys que la faig, l'espardenya de careta, també hi ha un peu futbolístic que em demanava el meu nebot Abel i el "peu" d'un dels ninots starwarsians que un monyicot més adult em sol·licitava... Espere que vos agrade a tots... Recull les graelles, les trebanelles que ella ens porta... I com fa dos anys, celebra l'arribada de la Nit dels Panderos, la bova..., que és eixa nit quan et cremem!!!! La rateta intenta bufar l'incendi des d'una campana que no vol més rodar i rodar... Esperem que tinga sort i puguem entre tots volar el catxirulo on hi ha el logo del 75 aniversari de la imatge de la Soledat que ens tallà Marià Benlliure! I el perquè de tot plegat? Perquè la Vella Quaresma desitjava fer sonar aquella grandíssima matraca que tants anys ha rodat i rodat el nostre Germà Major de la Soledat, el senyor Rafael Sanchis, a qui volem homenatjar, perquè s'ho mereix!

Si volguéreu que vos fem arribar el paperet de la Vella Quaresma en bona resolució, només cal que ens el demaneu (ximbolet@hotmail.com) i en un no res el tindreu, amb les dates en què cal penjar la Quaresma, quan cal arrencar-li cada poteta i quan es crema... 

Que vaja bé el Carnestoltes, vos desitgem... I que vaja espai. Ausades la trompada que li pot pegar el proper Dimarts Llarder na Quaresma...!!!!
Cap comentari: