.


.

.

.

.

.

"Ous, ous, bones pasqües, bon dijous!
La gallina lloca cova en la cassola,
ous al ponedor,
bones garrotades al senyó rector!
Bones garrotades al senyó rector!".

Cançó de la Salpassa d'Ontinyent.

.

.
.
.
.

.

.
.
.

.

.

dimarts, 8 de gener de 2019

Com ha vist Abel el Betlem d'enguany...

Ontinyent, a dimarts huit de gener de 2019.

Hui, per a un servidor, acaben les vacances nadalenques. Aquesta vesprada vindrà la darrera de les visites previstes per veure el Betlem i arreplegar el llibre de sonets. Després, ben poc a poc, aniré retirant ja les tantes i distintes decoracions que m'han acompanyat Advent i Nadal. El Betlem, però, encara el mantindré un temps muntat, que hi ha algunes amigues i amics que han avisat que voldrien veure això de com vola per ma casa l'Angelet de la Corda. Com que enguany no molesta gens pel tamany, el lloc on l'he muntat i no té ni un gram de serradura (la primera vegada que em passa...), podré mantenir-lo fàcilment fins que la paciència aguante. Després, l'escenari alfarrasiner, el traslladaré convenientment a Biar per fer amb ell la meua bóta i arrossegar-la cantant, feliç, fins a la Foguera dels Dolors, on es consumirà. 

Aquest 2019, ja té Betlem assignat i dates de muntatge. Serà a partir de la Fira de Tots Sants, ben matiner, quan reprendré allò que resta del més gran dels Betlems que he muntat, el que reproduïa el Palau de Cocentaina, i provaré de refer-lo tot ocupant gairebé tot el menjador, i no és broma... Serà la meua manera festiva de commemorar els tautològics 500 anys del Miracle de la Mare de Déu del Miracle... Queda anunciat formalment.

Així que comence a tancar la paradeta del Nadal, i ho faig ací mateix al blog tot reflectint algunes de les imatges que el meu nebot Abel ha captat del muntatge d'enguany. M'interessa molt com un xiquet d'onze anys agafa la meua càmera i comença a captar allò que més li atreu. L'any passat ja va fer-ho i va resultar un reportatge eixerit del tot. Enguany no ha estat diferent. S'ho ha pres amb interés... I aquest és el resultat...