.


.

.

.

.

.

"Només amb un somriure/ que em facis, tot passant,/ ja m'omplo d'alegria/ i veig el món més gran".

Només. Joana Raspall.

.

.
.
.
.

Obra de Juanjo Alcaide en obsequi pel mig milió de visitants d'Animafesta - Can Carrasca. Octubre de 2018.

.

.
.
.

dilluns, 2 d’abril de 2018

Els retrats de Juanjo Alcaide als personatges de la Soledat: Portador de cadenes (i VIII).Ontinyent, a dos d'abril de 2018. Dilluns de Pasqua Florida.

L'última de les imatges que Juanjo Alcaide ha realitzat dels personatges o participants de la Processó del Silenci, i que ha regalat a la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent, és aquesta.

Trobe just publicar-la hui mateix, quan acaba tot el cicle immediat de Setmana Santa i Pasqua, ara que ja no queda pel comú del general cap tercer dia pasqual... Més que res perquè el poema que he triat acaba amb tota l'esperança de llum, mai millor dita, de la Resurrecció després dels profunds Dolors marians. És l'Oració a la Sacratíssima Verge Maria, del grandiós Joan Roís de Corella. Tan grandiós com desconegut. 

Un penitent descalç arrossega en el Silenci nocturn de la lluna plena els seus pecats fent penitència, d'ací també el rostre tapat... Què hi haurà a cada baula? Pretensió? Quera? Indiscrecció? Desvergonyiment? Impotència? ENVEEEEEEEEEEEEEJAAAAAAAAAAAAAA? Supèrbia? Indecència? Inoperància? Abús? Indiferència? No ho sé. No ho sabrem. Ni tant sols el camí que suporta el rossec. Que la cosa quedarà entre qui peca i qui perdona.

Siga tot perdonat doncs, si és voluntat de Déu.
Això sí, humans som, i molts encara, nosaltres inclosos, encara entonarem aquell refrany que diu "i en eixir a qui fotré...", cadascú en els nostres àmbits pecadors habituals...