.


.

.

.

.

.

"Jo sóc sols dels meus braços i els meus passos".

El Comte Arnau. Joan Maragall.

.

.
.
.
.

VOLEM QUE PACO MUÑOZ REBA L'ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT

VOLEM QUE PACO MUÑOZ REBA L'ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT
PREMEU SOBRE LA IMATGE PER A MÉS INFORMACIÓ

dissabte, 17 de març de 2018

Ara va i sóc Sócrates, de nou...

Foto del meu benvolgut deixeble Alcibídades Andrés García...

Ontinyent, a dissabte 17 de març de 2018.

En el marc del XXII Congrés Valencià de Filosofia, organitzat per la Societat de Filosofia del País Valencià, celebrat des del 15 al hui mateix marçal, i la la Universitat d'Alacant, vam tindre l'oportunitat de representar l'obra "La Escuela de Atenas" de Juan Antonio Negrete aquest passat dijous i de vesprada. 

Novament vaig posar-me en el paper d'aquell que l'autor dibuixa com a calb, lleig i despreciable físicament..., però amb un interior amplíssim: el filòsof Sòcrates... D'ací la barbota que m'havia deixat aquests dies, impròpia d'un mi volgut polit. 

L'experiència segona no superà la primera de novembre al Paranimf de la Universitat d'Alacant. Ara hem actuat al Saló d'Actes de la Facultat d'Educació de la mateixa Universitat... Molt bonic i molt ben dissenyat tot, però absolutament nefast per a que puga actuar amb condicions fins i tot un grup tan amateur i agafat amb pinces com el que conformem nosaltres... Això de canviar-nos en corredors i d'aquella manera ho trobe consubstancial a l'ofici, però això de no tindre ni bambolines ni teló..., vam posar en pràctica la nostra ressistència a mantenir-nos dempeus i sense recolzar-nos en res. Val a dir que vaig guanyar les meues espectatives... Si els companys i els alumnes estaven contents, jo també. I si els 23 filòsofs que ens van acompanyar com a públic van quedar satisfets, jo més encara. Amb açò tancava una de les més caòtiques setmanes, que ma casa ni em coneix..., que arribava a les onze i amb un esgotament d'aquells que fan època. El llit em pillà que no volia soltar-me a l'hora de matinar per tornar a pillar el cotxe camí de Biar i tal... Sort que el cap de setmana és de tres dies... 

Bé, ja ha acabat el cicle teatral en què, com a excepció, faig de filòsof. La propera obra tornaré a fer, com sempre, de rector encasellat... I serà "a lo grande...", a la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa de Banyeres de Mariola... Ja em sé el paper: "Resignació! Conformitat! Tingueu paciència, tingueu paciència i serenitaaaaaat!