.


.

Portadeta

Portadeta

.

.
.
.

...

...

divendres, 7 d’octubre de 2016

El 9 d'Octubre que carrega el dimoni...

Ontinyent, a divendres set d'octubre de 2016,

És el mínim que podria passar atesa la proverbial mala bava del nostre humor social...


Val a dir que trobe indecent del tot el "cartell" que la Generalitat Valenciana ha elegit per anunciar el 9 d'Octubre. No puc, però, dir cap mala cosa del treball que ha fet la gent de Ladies&Gentelmen, m'agrada l'experimentació i l'atreviment, i considere que una ventada d'aire fresc ve molt bé al món afectat i generalment caduc de la cartellística valenciana actual. Bé pels dissenyadors.

El què no puc tragar, i sóc clar, és la visió política que l'inspira: el provincianisme capitalinista que, tècnicament, els "nous" inquilins de les nostres institucions venien a superar. Per eixe cantó, tot fa aigües. El cartell no representa ni res ni a ningú quan aspirava a abarcar-nos a tots. I la idea del mapa, em sona massa sospitosa..., potser a la mateixa que inspirà el "València, València, València" de la secció turística de la Diputació valentina?
No hi ha manera d'eixir de pobres, no...

Aire!, però no només pel disseny avorrit i/o reclosit!, sinó perquè s'enduga també les idees vintage dels polítics que ens toca patir perquè ens van vendre motos que ara ni mouen ni deixen avançar...!

Per això, la conversió humorística (o feroçment crítica) del cartell en el nombre apocalíptic de la Bèstia, em resulta tan encertada...