.


.

.

.

.

.

.
.
.
.

.

.

dimecres, 13 de setembre de 2017

El logo de la nova televisió valenciana. El pare que...

Biar, a dimecres tretze de setembre de 2017.

Ja la tenim, la imatge d'À punt, la nova tele dels valencians (com a mínim, la pagarem ben pagada...). T'agrada? A mi gens. Però això va per gustos i no puc dir massa en eixe aspecte... Deixe l'anàlisi tècnica pels dissenyadors, i ja hi ha algún que se m'ha despatxat a gust en contra d'ell, par barroer més que res... Per a mi, que s'assembla masa al logo del personatge aquell de còmic marvelià, el Green Lantern, el Llanterna Verda...Algun company, aquest mateix matí, m'ha arribat a suggerir que li recorda una taronja... No sé, cadascú de nosaltres segur que troba un paral·lelisme diferent d'acord a les neures mentals pròpies. Aquestes coses logòtiques és el que duen darrere.

El que sí que vull criticar, i no seré tebi, és el mateix de sempre, darrerament: les explicacions que els autors donen al producte. Com saps, i sobretot amb les imatges festives promocionades des de departaments polítics com ara el de Cultura Festiva de la ciutat de València, m'he queixat fortament i amarga per les desficaciades explicacions —sobreres del tot—, amb que les han acompanyades. Aquest nou logo no escapa de la moda fatxenda que s'estila; ve ja carregat de tòpics i bombo.

Segons el "Liante", els responsables de la marca, l'empresa guanyadora del concurs de desenvolupament de la imatge corporativa —After Share es diu—, han arribat a afirmar que l'accent és obert "como el carácter de los valencianos". I el cercle representa, agafa't!, "una plaza, una paella, un vaso de horchata o una lente o micrófono"... I l'accent és, a més, ai mare!, un "homenaje al periodismo, que pone el acento en la información". Xe!, com a propòsit de futur no està mal, però atenent a l'escàs interés per informar dels responsables político-periodístics de la telèvisió valenciana anterior...

Caràcter, paella i orxata, senyores! Que no eixim del tòpic estúpid. 
Com deia aquell, "They piss on us and we say it's raining".