.


.

.

.

.

.

.
.
.
.

VOLEM QUE PACO MUÑOZ REBA L'ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT

VOLEM QUE PACO MUÑOZ REBA L'ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT
PULSEU SOBRE LA IMATGE PER A MÉS INFORMACIÓ

divendres, 23 de setembre de 2016

Referéndum. Sevilla vota sobre la Feria d'Abril...
Ontinyent, a vint-i-tres de setembre de 2016.

Aquesta vesprada, i olé, el tòpic es farà carn i habitarà entre nosaltres acabadet d'arribar des de Sevilla.

Resulta que en acabar hui mateix el referèndum (millor "consulta popular" per evitar conflictes lingüístico-proindependentistes) que ha organitzat l'ajuntament de la capital andalusa, se sabran els resultats. I quina és la qüestió tan important preguntada a la societat hispàlica? Doncs una d'altíssim interés social que ha mobilitzat mig milió de persones majors de setze anys: heus ací les dues preguntes:

“¿Está de acuerdo en que la Feria de Abril del 2017 comience la noche del sábado 29 de abril, con el tradicional alumbrado de la portada, y finalice el sábado 6 de mayo a las 24:00 horas con los fuegos artificiales?”.  

“¿Está de acuerdo con que la Feria de Abril cuente siempre con un día festivo de carácter nacional, autonómico o local?”.

En resum. Ampliem la Fira dos dies per davant, tot ocupant un espai festiu ja existent com a "preferia" per atreure el foraster i assegurar-nos les divises i aprofitem per posar un dia de festa formal si no l'hi ha ja?

Aquestes preguntes, la consulta mateixa, esdevenen un exemple màxim de populisme polític, clar i de manual.

Els promotors, socialistes, avisen que amb ella inauguren un procés de consultes de temes importants a la ciutadania, que en vindran més... Serà el temps qui diga, doncs, si ha estat vampirització festiva la iniciativa política aquesta o no. La faiçó, la té sense cap dubte.

Els opositors, tots els altres, acusen primer de populisme i després de vampirització l'ajuntament. Si comencen un sistema de consultes, ho fan amb un tema menor en una societat ofegada per l'atur i altres greuges dolents tot assegurant-se una participació massiva atés el caràcter atribuït a la població. D'ací, que es desperten risses per la insistència que sembla fer-se en el tòpic de l'alegria despreocupada atribuïda a la sevillania... A més, sembla ser que les condicions de la votada no han seguit, per la mateixa alta participació, les esperades pautes de correcció, rapidesa i rigor que les tecnologies semblaven assegurar. Vaja, que s'ha muntat un sainet de tres parells de "rebujitos", sempre segons fonts contràries a la consulta...

A mi m'han encantat els comentaris que relacionen aquesta permissivitat consultiva sevillana front al tancament desaforat a les possibilitats d'una consulta independentista a Catalunya. Sí, mesclen oli i aigua, però escoltar-te dir:  "Última hora: el Pp amenaza con suspender la autonomía de la Feria de Abril si sigue adelante la consulta", "Catalanes, no sintais envidia, aquí se hacen referéndums porque importamos una puta mierda", no té preu. Com tampoc relacionar-ho amb tantes altres realitats: "Pp i Psoe llegan a un principio de acuerdo para que la Feria de Abril no coincida con el dia de Navidad", "Que se amplie la Feria de Abril hasta que haya gobierno", "Menos mal que se hace un referéndum en España. Ya era hora de que el puebo participase en decisiones importantes de su día a día". "¿Después del referéndum sobre la Feria de Abril viene uno sobre Monarquía o República?"
I així, ad infinitum...

I damunt, la consulta no té caràcter vinculant...