.

.

"-Seràs roure, seràs penya,/seràs mar esvalotat,/ seràs aire que s'ìnflama,/ seràs astre rutilant,/ seràs home sobre-home,/ perquè en tens la voluntat./ Correràs per monts i planes,/ per la terra, que és tan gran,/ muntat en cavall de flames/ que no se't cansarà mai./ El teu pas farà basarda/ com el pas del temporal./ Totes les veus de la terra/ cridaran al teu voltant./ Te diran ànima en pena/ com si fossis condemnat."

El Comte Arnau.

Joan Maragall.

.


divendres, 22 de gener de 2016

Un calendari "de cine..."
Ontinyent, a divendres 22 de gener de 2016.

Està molt bé això de començar l'any sense calendaris. Encara no passen uns dies i comencen a vindre-te'n... I poc a poc, la rutina s'enxarxa amb la numerologia programada i vinga, anem tirant... Enguany hi ha alguns que m'encanten, com ara el de les Llunes de tots els anys i, com a novetat, el calendari infantil del Patufet.

Ara bé, el que més patxoca m'ha fet ha estat el regal de reis d'una bella amiga... Ni més ni menys que el calendari que el Cine Club Utiye d'Ontinyent ha publicat. Agraïdíssim quede. Quina gràcia...! Un almanac de sobretaula dissenyat per GongDisseny que inclou una dotzena llarga d'il·lustracions ben gracioses de caire cinematogràfic acompanyades d'alguna frase, ben intel·ligent, treta de la pel·lícula que cada mes representa... La portada amb Dart Vader o l'absolució marçal d'un Salieri amadeusià m'enamoren. Un Frankenstein abrilenc (per jovenet i pel mes triat), un resplandor ben gran (i ovidià)  per a maig, el Blade Runner de juliol..., per a què destripar més?, no està bé això de fer spoilers quan, de ben segur, fareu mans i mànegues per aconseguir-ne un exemplar, veritat?