.

.

"-Seràs roure, seràs penya,/seràs mar esvalotat,/ seràs aire que s'ìnflama,/ seràs astre rutilant,/ seràs home sobre-home,/ perquè en tens la voluntat./ Correràs per monts i planes,/ per la terra, que és tan gran,/ muntat en cavall de flames/ que no se't cansarà mai./ El teu pas farà basarda/ com el pas del temporal./ Totes les veus de la terra/ cridaran al teu voltant./ Te diran ànima en pena/ com si fossis condemnat."

El Comte Arnau.

Joan Maragall.

.


diumenge, 31 de gener de 2016

Catàleg estimable de Velles QuaresmesOntinyent, a diumenge trenta-u de gener de 2016.

N'he dibuixades moltes més, de Velles Quaresmes. Si no m'equivoque porte ja vora vint anys dibuixant-ne i passant-les a tots aquells que les han estimades. Gràcies a la Lloable Confraria de la Soledat que les ha passat en paper i informàticament, les meues xicones han arribat a indrets impensables, podeu creure que he tingut notícies de cremes de Quaresmes a Austràlia, Sud-Àfrica i fotos de Xile? I cada vegada que passe pel meu poble i emme'n trobe penjada alguna, en el seu temps, a cap finestral, seguisc emocionant-me.
I encara ho passe mal cada vegada que ens juntem per cremar-les, per més tabola que jo faça...

Demà presentaré la propera, la del 2016. L'estime molt. Crec que, com a versets, són els més dolcets que he fet per acompanyar-la. Com a figura, és ella mateixa, una veïna de la Vila que és capaç d'apuntar-se a un terratrèmol si cal. Serà, vos ho assegure, més ontinyentina que mai, i per primera vegada, la presència del peix quaresmal serà anecdòtica, perquè ella, el que vol festejar justament, és aquest any magnífic, el seu propi final...